Verboden, vergeten, verketterde, verminkte en doodgezwegen Boeken en Geschriften

N i e u w s b r i e f   11 december 2015


Toevoegingen:

Het is niet eenvoudig om te weten waar je moet beginnen bij zo’n veelheid aan teksten. Daarom hebben we alle inleidingen bij de stukken samengevoegd tot één document, Wat het Niet is. Het geeft een aardig idee over de strekking en bedoeling van de website, in overeenstemming met Imagine van John Lennon: geen hemel of hel, leven in het hier en nu, geen naties, alle mensen die in vrede leven, geen bezittingen, geen hebzucht, maar vrijheid gelijkheid en broederschap. En bedenk: wij zijn geen dromers!

Wilhelm Ludwig WekhrlinMonoloog van een kaasmijt op zevenhoog in een Edammerkaas, een geestige satire van Wilhelm Ludwig Wekhrlin (1739-1792) op de theodicee van Leibniz.
Friedrich NietzscheEigenlijk mocht het uitermate christelijke, fel anti-christelijke De Antichrist van Friedrich Nietzsche (1844-1900) niet ontbreken op de website. Dit is een geheel nieuwe vertaling,


Tot slot Twintig Minuten Werkelijkheid van Margaret Prescott Montague (1878-1955) "Ik heb het leven gezien zoals het echt is," schrijft de auteur.

Met vriendelijke groet,
Redactie verbodengeschriften.nl


Aan- en afmelden voor de Nieuwsbrief


Facebook  Twitter  LinkedIn